Segun Ayodeji, waarnemer intensivist
Oprichter van Intensive Care Support

Hi, ik ben Segun Ayodeji

Ik ben een gedreven chirurg intensivist. Weinig dingen zijn zo belangrijk voor mij als het bijdragen aan goede zorg. Om dat te kunnen doen heb ik ICS opgezet. Samen met mijn team kan ik veel voor de zorg betekenen.


Persoonlijk

Teamspeler

Intensive care zorg is teamwork, ook voor waarnemers. Daarom heb ik ICS opgericht. Met mijn team kan ik onze opdrachtgevers veel beter en veel sneller van dienst zijn dan alleen. Tot nu toe heeft het ICS team elk verzoek om ondersteuning op korte termijn opgelost. Ik ben trots op deze teamprestatie.

Beleving

Patiënt en familie staan centraal. Dagelijks besef ik hoe hun beleving verschilt van die van de geroutineerde behandelteams. Ik zet mij in om hier rekening mee te houden door ze zo veel mogelijk duidelijkheid en geruststelling te geven.

Interessen

  • Proces analyse (tbv kwaliteit, decision support, efficiency en onderwijs, bv visitestructuur)
  • CRM training
  • Zorg ICT (EPD en PDMS)
  • Projectmanagement (o.a. realisatie van een geautomatiseerde EWS-SIT EPD module incl PDCA feedback loop)
  • Statistische analyse (o.a. kwaliteitsparameters zoals die van stichting NICE)
  • IC echografie (diagnostisch en procedureel)

Professioneel

Opleiding

De geneeskunde studie volgde ik in Rotterdam. Daarna ben ik in Eindhoven en Maastricht tot GE chirurg opgeleid. Aansluitend aan mijn specialisatie, in 2011 ben ik als colorectaal chirurg part-time in opleiding gegaan tot intensivist. Sinds 2013 werk ik full time als chirurg-intensivist.

Ervaring

Ik heb zowel ervaring met de grotere IC afdelingen waar de zorg complexer kan zijn, als op de kleinere IC afdeling waar zelfredzaamheid wordt gevraagd. Als intensivist ga ik bewust om met het evenwicht tussen klinische problemen die ik autonoom behandel en de complexe problemen waarvoor een multidisciplinaire benadering beter is. Hierdoor houd ik de regie over de zorg die wij als team neerzetten.

Terug geven

Het is een voorrecht intensivist te mogen zijn. Daar wil ik iets tegenover zetten. Daarom draag ik ook buiten de kliniek om bij aan intensive care zorg. Ik ben sinds jaren actief binnen de NVIC, o.a. als instructeur op de FCCS cursus. Daarnaast ben ik in de samenwerking met arts assistenten van nature didactisch ingesteld.