Ons team was vanaf het begin van de Covid-19 crisis in Brabant en Limburg aan het werk. Daardoor zijn we ook ervaren met de opgeschaalde praktijk met inzet van andere specialismen en afwijkend materiaal.

ICS leverde een structurele bijdrage aan de zorg en onze partners konden op ons bouwen. Dat was mogelijk doordat het ons gedurende die maanden is gelukt de pool te laten blijven groeien zonder concessies te doen aan de selectie van waarnemers. We hebben zo een significante hoeveelheid zorg naar de patiënten toegebracht in de gebieden waar dat het hardst nodig was.

Wij vonden het een principe kwestie dat we hierbij eerlijke prijzen hanteerden. Tijdens de gehele crisis presteerden wij het om de zelfde tarieven te hanteren die we ook ervoor en erna hanteerden. Onze tarieven komen vrijwel overeen met AMS en daarmee verantwoord.

De financiën zijn belangrijk, absoluut. Daarnaast voelt ICS zich geroepen om steeds het hoogst haalbare service niveau te realiseren, zowel in de omgang met opdrachtgevers als in de omgang met waarnemers. Wij geloven dat dit een van de redenen is voor  de gemeenschapszin die wij in onze samenwerking ervaren. We zijn daar trots op.

Aan het eind van de crisis stond er een sterk team en een stevige organisatie. Beide hebben zich bewezen. Nadat Covid-19 zich terug trok en de druk van de intensive care afdelingen terugliep konden wij voor het eerst ook andere ziekenhuizen onze diensten aanbieden.